Руски войник се призна за виновен за убийството на цивилен

Става дума за 21-годишен командир на танково подразделение, идентифициран като Вадим Шишимарин

18.05.2022 | 15:38 Редактор: Здравко Черкезов
Руски войник се призна за виновен за убийството на цивилен

Руски войник, съден в Киев за военни престъпления, се призна за виновен за убийството на невъоръжен 62-годишен мъж близо до дома му в Североизточна Украйна, съобщи DW. 

Става дума за 21-годишен командир на танково подразделение, идентифициран като Вадим Шишимарин. Той най-вероятно ще бъде осъден на доживотен затвор.

Шишимарин е обвинен, че в първите дни на войната е произвел няколко изстрела от автомат "Калашников" в главата на мъж, който е починал на място на няколко десетки метра от дома си в град Чупахивка в Сумска област на Украйна, посочи главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

В сряда Кремъл заяви, че не е бил информиран за случая. 

"Все още нямаме информация. А възможността да окажем помощ поради липсата на наша дипломатическа мисия там също е много ограничена", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Снимка: Twitter

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
и зелена барета
преди 1 година
ако го набарам,ще си признае че е от луната,камо ли 21 годишно момче в ръцете на краваро-бандеровските палачи... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Да ти сера в устата
преди 1 година
Абе, тъпaнap, ти знаеш ли колко жени по време на инквизицията са си признали, че са вещици и са били изгорени на кладата? Ти си ypод, тройкаджия от училище за бавноразвиващи се. Мисир. Сигнализирай за неуместен коментар